• Ford Taunus 15 M de luxe “Weltkugel” - augustus 1956

  Merk

  Ford

  Type

  Taunus 15 M de luxe “Weltkugel”

  Motor

  4cil. 1498cc, 40kw/55pk benzine, handgeschakeld 3 versnellingen

  Tellerstand

  32.255 km

  Bouwjaar

  augustus 1956

  Kleur

  exterieur Hellgrau, interieur stof/kunstleder grijs

  Prijs

  VERKOCHT

  Print Printversie

  Accessoires en opmerkingen

  Uniek originele Taunus 15 M “Weltkugel” in het Ford Werk Köln geproduceerd, de op de beurs van Stuttgart 1955 gepresenteerde Ford sensatie. Perfect geconserveerd exemplaar, volledig in de eerste lak, onbeschadigd (altijd door dekens beschermd) interieur, rubber vloermatten en hemel bekleding. Magnifiek gedocumenteerde historie, de originele aankoopfactuur, technische keuringsrapporten teruggaand tot midden jaren 60, de volledig map met alle boekjes, zelfs het garantiebewijs aanwezig. De verkoopfactuur, op naam van Dhr. Harry Jacobsen welke de Taunus voor zijn vrouw ’s vijftigste verjaard kocht, toont dat optioneel de 15 M van verwarming, lucht verfrissing en een antiroest behandeling voorzien werd.

  Sinds 2009 in het bezit van de laatste eigenaar welke de auto van de eerste familie aankocht en vaststelde de “Weltkugel” zijn hele leven al te kennen daar de eerste eigenaresse zijn moeders beste vriendin geweest was. Technisch door de laatste eigenaar volledig onder handen genomen, perfect functionerend, enkele de eerste, originele achterbanden worden nog vervangen.

  Aan de auto en zijn historie is in het leidinggevende Zweedse oldtimerblad Classic Motor uitgave December 2009 een 3 pagina’s tellend artikel gewijd.
  Zestig jaar oud, fabriekslak, vanaf nieuw gekend historie, Uniek.

  Onze classics zijn steeds te bezichtigen in onze showroom na afspraak. Klik hier voor onze contactgegevens.

  Auto Ruyl Elsloo - Stationstraat 85 - 6181 AE Elsloo - Tel. 046/4371766 - Fax 046/4375899 - E-mail info@autoruyl.nl

  A SiteOrigin Theme