• Mercedes 450SEL W116 - augustus 1973

  Merk

  Mercedes

  Type

  450SEL W116

  Motor

  8cil. 4489cc, 165kw/225pk benzine, transmissie automatisch

  Tellerstand

  95.035 km

  Bouwjaar

  augustus 1973

  Kleur

  exterieur 462 Tunisbeige Metallic, interieur echt leder 267 Bambus

  Prijs

  VERKOCHT

  Print Printversie

  Accessoires en opmerkingen

  Een schitterende Mercedes 450SEL in prachtige kleurstelling afkomstige van de eerste, Amerikaanse eigenaar Mr. Tanner met een omgerekende originele kilometerstand van slechts 95.035Km. Een absoluut roest- en schadevrij exemplaar welke we vanwege blanke lak craquelé aan de buitenkant van een nieuwe laklaag hebben voorzien. Voor een op het eerste oog aantrekkelijke prijs aangekocht van de zoon van de eerste 99-jarige eigenaar, achteraf gezien een grote vergissing. Het Californische klimaat had niet alleen de lak maar ook alle rubbers en slangen aangetast welke volledig uitgedroogd waren. Enkel in de techniek hebben we ruim € 17.000, — geïnvesteerd. Motor, versnellingsbak, voor- en achteras werden uitgebouwd, alle slijtage vervangen, motor nieuw afgedicht en van nieuwe distributiekettingen voorzien. Radiateur, aircopomp, condensor zijn slechts een paar van de onderdelen die vernieuwd werden. Het chassis en onderstel werd eenvoudig gereinigd en bevinden zich evenals het motorcompartiment en kofferruimte in perfecte, roestvrije conditie.

  Door Mr. En Mrs. Tanner als tourist delivery in het Mercedes-Benz Werk Sindelfingen medio August 1973 persoonlijk opgehaald. Een rondreis door Europa werd gemaakt, landen als Oostenrijk, Italië, Griekenland, Switzerland, Frankrijk en tenslotte België werden aangedaan. Zoals de aanwezige, originele documenten aantonen werd de S-Klasse op 22 Oktober 1973 vanuit de Antwerpse haven naar New Orleans verscheept. Mr. Tanner, meer dan 50-jaar eigenaar van een garagebedrijf in New Port Beach, onderhield de S-Klasse punctueel zelf.

  Buiten de technische werkzaamheden en de nieuwe laklaag hebben we de SEL van splinternieuwe, originele Europese bumpers en koplampen voorzien. Deurgrepen, sierlijsten rondom, buitenspiegel, schachtlijsten rondom, gril, lijsten en slothouder boven de achterlichten zijn eveneens door new old stock Mercedes delen vervangen. De Fuchs lichtmetalenvelgen zijn voorzien van nieuwe Dunlop Classic banden in de maat 205/70X14. Het echt lederen interieur werd van nieuwe vullingen voorzien en waar nodig hersteld. Tapijten, deurpanelen, dashboard en hemelbekleding zijn bijzonder gaaf en origineel. Kenners zullen zonder nadere uitleg begrijpen dat de totale investeringen opgeteld met de aankoopprijs de vraagprijs overtreffen. De uitgevoerde werkzaamheden hebben we volledig foto gedocumenteerd.

  De map met alle bij de auto horende boekjes, de Data Karte, de originele Duitse exportnummerplaten en de originele aankoopfactuur zijn samen met nog enkele andere papieren aanwezig.

  Onze classics zijn steeds te bezichtigen in onze showroom na afspraak. Klik hier voor onze contactgegevens.

  Auto Ruyl Elsloo - Stationstraat 85 - 6181 AE Elsloo - Tel. 046/4371766 - Fax 046/4375899 - E-mail info@autoruyl.nl

  A SiteOrigin Theme