• Peugeot 504 2.0 Pininfarina Coupé - september 1979

  Merk

  Peugeot

  Type

  504 2.0 Pininfarina Coupé

  Motor

  4cil. 1971cc, 79kw/107pk benzine, transmissie automatisch

  Tellerstand

  68.745 km

  Bouwjaar

  september 1979

  Kleur

  exterieur 1396 Gris Fumé Métallisé, interieur velours Brun

  Prijs

  VERKOCHT

  Print Printversie

  Accessoires en opmerkingen

  Een schitterende Peugeot 504 Pininfarina Coupé 2.0 Injection Automatique met een originele kilometerstand van slechts 68.745. Nieuw geleverd in Parijs door Concessionnaire Peugeot Société A.J.K aan de op de 27 Rue Marbeur woonachtige Monsieur Francois Omnium. Monsieur Omnium gebruikte de Coupe hoofdzakelijk voor ritten tussen zijn woonplaats Parijs en zijn vakantiewoning in Antibes. Na zijn overlijden en na vele jaren aan de Côte D’Azur garage gestald te hebben gestaan op 04 November 1995 door veilingmeester Philippe Conseil te Antibes met 36.103 Kilometer publiekelijk verkocht aan Monsier Stagnaro, een handelaar in gebruikte automobielen. Op 04 December 1996 werd de auto aan een Nederlands liefhebber met vastzittende motor verkocht. Pas in December 2006, 10-jaar later, werd de Peugeot na een volledig motorrevisie door een Nederlandse Peugeot 504 Coupe / Cabriolet specialist gevestigd in Eindhoven, in Nederland RDW-gekeurd en op kenteken gezet. Sinds Mei 2017 op naam gesteld van de zoon van de eerste, Nederlandse eigenaar waarvan wij de Coupe in 2022 aankochten.

  Het lakwerk en carrosserie hadden de typische stadsgebruikssporen van Parijs opgelopen. Ieder carrosseriedeel had wel een deuk of kras waarbij opmerkelijk genoeg de bumpers van schades gespaard zijn gebleven. Zeker het vermelden waard is dat 504 zich in absoluut roestvrije conditie en nog volledig in de eerste lak bevond op het moment van aankoop door ons in 2022. Na een uitvoerig fotoreportage gemaakt te hebben, die de lak- en carrosseriebeschadigingen gedetailleerd tonen, hebben we zorgvuldig alle aanbouwdelen gedemonteerd en het lakwerk hoogwaardig vernieuwd. Het resultaat een perfect en strakke, niet gerestaureerde Coupe waarvan de motorruimte, binnenkant deuren en sponningen nog volledig origineel zijn. De auto was duidelijk vanaf nieuw volledig anti-roest behandeld, de onderkant en chassis bevinden zich dan ook in exceptionele conditie. Het velours interieur, waarvan de dorpelbekledingen en zijpanelen achter deels nog van het fabrieksplastic zijn voorzien, toont nauwelijks gebruikssporen of beschadigingen.

  De historie is volledig aantoonbaar, de map met de bij de auto behorende boekjes inclusief het deels afgestempeld onderhoudsboek en het garantiecertificaat zijn evenals beide Certificat de Cession d ‘un Véhicule, diverse onderhoudsfacturen, keuringsbewijzen en oudere foto’s aanwezig.

  Onze classics zijn steeds te bezichtigen in onze showroom na afspraak. Klik hier voor onze contactgegevens.

  Auto Ruyl Elsloo - Stationstraat 85 - 6181 AE Elsloo - Tel. 046/4371766 - Fax 046/4375899 - E-mail info@autoruyl.nl

  A SiteOrigin Theme