• Mercedes 350SL R107 - augustus 1972

  Merk

  Mercedes

  Type

  350SL R107

  Motor

  8cil. 3499cc, 147kw/200pk benzine, transmissie automatisch

  Tellerstand

  56.985 km

  Bouwjaar

  augustus 1972

  Kleur

  exterieur 717 Papyrusweiss, interieur MB-Tex Olivengrün

  Prijs

  € 54.500,00

  Print Printversie

  Accessoires en opmerkingen

  Deze vroege 350SL Roadster met enkele zeldzame stijlelementen als de oranjekleurige achteruitrijlichten, het chroompaneel rondom de schakelpook werd op 17 Augustus 1972 in Monte-Carlo, Monaco nieuw geleverd aan Mr. Brisset. Zoals de aanwezige documentatie aantoont werd de Sport Leicht in de jaren ’80 door zijn zoon, woonachtig in het Zuid-Franse Nice overgenomen. Verleden jaar kochten wij de SL in een schitterend bewaard gebleven conditie van een Franse Mercedes-dealer aan, zij hadden de auto rechtsreek van Mr. Brisset Jr. aangekocht.

  Af fabriek zonder hoofsteunen en zelfs zonder linkerbuitenspiegel geleverd. Erg gebruikelijk in die tijd was dat de leverende Franse dealers van diverse automerken, op een de door de klant aangegeven plaats, buitenspiegels monteerden. Zo ook bij deze 350, een pagode spiegel werd uitgekozen, gaatjes werden in het bestuurdersportier geboord en de spiegel werd gemonteerd. Erg storend vonden wij eveneens als een aantal kwalitatief matige overgespoten carrosseriedelen en anderzijds een aantal eerste lak delen met minimale doch in het oog springende lakschades. De optelsom van deze maakte het besluit om de laklaag te vernieuwen makkelijker. Aanbouwdelen werden zorgvuldig gedemonteerd en enkel de buitenkant werd tot op de originele grondlaag afgeschuurd. Uiteraard hebben we een uitvoerige fotoreportage die voorafgaande aantonen op aanvraag beschikbaar. Het chassis en carrosserie zijn verder roestvrij, onderkant werd eenvoudig gereinigd en toont alle originele aspecten.

  De groenkleurige MB-Tex stoelen en deurpanelen, enkel tweekleurige bij de vroege modellen, zijn origineel en tonen slechts minimale gebruikssporen, het tapijt was door de zon verbleekt en hebben we evenals de door ouderdom aangetaste soft-top met verkleurde achterraampjes vervangen. Technisch hebben we zojuist ruim € 7.000, — geïnvesteerd, vele slijtagedelen werden vervangen, nieuwe Dunlop Classic banden in de juist maat gemonteerd. De voor- en achterbumper waren origineel met bumperrozetten uitgerust, een optie vallende onder optiecode 629 Frankrijk uitvoering die naar onze mening stilistisch gezien geen meerwaarde had en eerder een USA- dan een EU-uitvoering zouden doen vermoeden. De rozetten hebben wij gedemonteerd en worden separaat meegeleverd of op wens weer gemonteerd.

  Een uit familiebezit afkomstige, niet gerestaureerde en schadevrije 350SL in zijn puurste vorm en prachtige kleurencombinatie met een uniek lage kilometerstand van slechts 56.985.

  Onze classics zijn steeds te bezichtigen in onze showroom na afspraak. Klik hier voor onze contactgegevens.

  Auto Ruyl Elsloo - Stationstraat 85 - 6181 AE Elsloo - Tel. 046/4371766 - Fax 046/4375899 - E-mail info@autoruyl.nl

  A SiteOrigin Theme