• Mercedes 190Dc W110 Binz Kombi “Heckflosse” - september 1964

  Merk

  Mercedes

  Type

  190Dc W110 Binz Kombi “Heckflosse”

  Motor

  4cil. 1988cc, 40kw/54pk diesel, handgeschakeld 4 versnellingen

  Tellerstand

  57.327 mile

  Bouwjaar

  september 1964

  Kleur

  exterieur Zilver metallic, interieur kunstleder grijs

  Prijs

  VERKOCHT

  Print Printversie

  Accessoires en opmerkingen

  Zeer zeldzame Mercedes “Hechflosse“ Kombi by Binz Karosserie te Loch-Württemberg Germany. Het betreft hier een bijzonder origineel niet gerestaureerd exemplaar welke nieuw in de USA werd geleverd. Het lakwerk werd door de jaren heen op diverse plaatsen deels bijgewerkt, enkele kleinere carrosserie herstelling onder beide voorschermen werden uitgevoerd. Kleurverschillen, lakbeschadigingen, plekken die door gepoetst zijn, zijn rondom duidelijk te zien en aanwezig. Nochtans zou men mogen stellen dat minimaal 70% van het lakwerk nog origineel is. Het chassis en onderstel worden nog volledig gereinigd door middel van ice-blasting en van een blanke coating voorzien. Foto’s volgen.

  Opmerkelijk is de conditie van het kunstlederen interieur, erg gaaf, enkele gebruikssporen en verkleuring kunnen opgemerkt worden. Ook de hemel presenteert zich in een bijzonder mooie conditie. De rubberen vloermatten en dorpelbekledingen zijn grotendeels heel maar wel bros. Technisch juist volledig onderhouden waarbij een aantal slijtagedelen waaronder de schokdempers rondom en aan het onderstel een deel rubbers en bussen vervangen werden. Alle remklauwen waren zichtbaar recent vernieuwd, beide koppeling cilinders en de hoofdremcilinder hebben we vervangen, nieuwe 185×15 Michelin Classic banden zijn gemonteerd. Het reservewiel is origineel en ongebruikt.

  Over de historie is nog weinig bekend enkel de originele US-title en een uit 1966 daterende onderdeelfactuur zijn aanwezig.
  Chassisnummer: 11010110123506
  Binz Karosserie Nr. 2154

  Een prachtige benaming voor de Binz zou 50-Shades of silver-metallic zijn. De kombinatie van de matte eerder omschreven lakconditie geven de “Heckflosse” naar mijn mening een zeer charmante en periodieke uitstraling.

  Onze classics zijn steeds te bezichtigen in onze showroom na afspraak. Klik hier voor onze contactgegevens.

  Auto Ruyl Elsloo - Stationstraat 85 - 6181 AE Elsloo - Tel. 046/4371766 - Fax 046/4375899 - E-mail info@autoruyl.nl

  A SiteOrigin Theme