• Mercedes 190SL Roadster - juni 1961

  Merk

  Mercedes

  Type

  190SL Roadster

  Motor

  4cil. 1897cc, 77kw/104pk benzine, handgeschakeld 4 versnellingen

  Tellerstand

  90.818 mile

  Bouwjaar

  juni 1961

  Kleur

  exterieur DB158 Weissgrau Hard-top DB190 Graphitgrau, interieur leer rood

  Prijs

  VERKOCHT

  Print Printversie

  Accessoires en opmerkingen

  Unicum, deze 100% authentieke Mercedes 190SL Roadster welke gelet op de originaliteit en de volledige gedocumenteerde historie op de huidige markt absoluut geen competitie kent. Eenmalig en zeker niet te vergelijken met de gevoelsmatig in serie gerestaureerde exemplaren. Afkomstig van de 2e. eigenaar, in Californië op 29 Jun 1961 nieuw afgeleverd aan Dr. I.H Wagman, door een collega Dr. F. Brown op 26 Juli 1963 gekocht met een mijlenstand van slechts 15.825.

   

  Volledig in de eerste lak, zeker gezien de leeftijd, met slechts minimale gebruikssporen/ beschadigingen. Carrosserie uiteraard met perfecte, zoals destijds het fabriek verlaten passingen. Origineel lederen interieur, stoelen die de sporen des tijds duidelijk weerspiegelen, gave deurpanelen, tapijten en rubberen vloermatten. De glans van het lakwerk vertoont het chroom niet, is redelijk mat, maar draagt mijns inziens een charmant patine. Roestvrije bodem en chassis, onaangetaste koffervloer en motorruimte, niets gerestaureerd, gespoten of gecoat.

   

  Een ordner met ontelbare onderhoudsfacturen, het afgestempeld onderhoudsboek, het instructie- en dealernetwerkboek, service handleidingen ook voor de Solex-Carburateurs, werkplaatshandboek en zeker vermeldenswaardig een door Dr. F. Brown (meermaals in de USA samen met de Roadster verhuisd) handgeschreven “dagboek” bijgehouden sinds zijn aankoop tonen “luckenlos” de historie.

   

  Technisch perfect functionerend, gedurende zijn 58-levensjaren steeds weer onderhouden, slijtage delen vervangen. Getuige de aanwezige onderhoudsfactuur met een totaalbedrag van ruim $ 20.000, — werd in de USA nog uitgebreide onderhoudsbeurt uitgevoerd waarbij ook de carburateurs gereviseerd werden.

  Prachtige kleurencombinatie, carrosserie DB158 Weissgrau en Hard-top DB190 Garphitgrau met een rood echt lederen interieur. Hard-top lichtjes door de zon gebleekt, originele soft-top, Becker Mexico radio en derde zitbank als fabrieksopties. Het bijbehorend toolkit, originele lakstiften, presenning aanwezig.

   

  Onvervangbare originaliteit, schitterende historie, matching numbers en slechts 2 vorige eigenaren.

  Onze classics zijn steeds te bezichtigen in onze showroom na afspraak. Klik hier voor onze contactgegevens.

  Auto Ruyl Elsloo - Stationstraat 85 - 6181 AE Elsloo - Tel. 046/4371766 - Fax 046/4375899 - E-mail info@autoruyl.nl

  A SiteOrigin Theme