• Toyota Cressida 2.0 - juli 1977

  Merk

  Toyota

  Type

  Cressida 2.0

  Motor

  4cil. 1968cc, 66kw/90pk benzine, handgeschakeld 4 versnellingen

  Tellerstand

  21.401 km

  Bouwjaar

  juli 1977

  Kleur

  exterieur 528 Yellow, interieur Kleur exterieur 528 Yellow, interieur

  Prijs

  VERKOCHT

  Print Printversie

  Accessoires en opmerkingen

  Wanneer zag u hem voor het laatst? Mijn vader verkocht ze destijds nieuw, zelf reden mijn ouders met een donkerbruine. Comfortabel en Elegant was de reclameslogan waarmee Toyota de Cressida in hun folder presenteerde. Een ware limousine, nauwelijks nog vindbaar en al zeker niet in deze conditie. Toch is het ons weer gelukt: een ongeschonden, laag kilometerstand exemplaar dat aan onze criteria voldoet te vinden.

  Nieuw geleverd door Toyota Vertragshändler Gunter Böckenkamp aan de tot op vandaag enige geregistreerde eigenaar Herr Gunter Böckenkamp zelf. De Cressida werd zoals de originele kilometerstand toont slechts sporadisch gebruikt en stond jaren te pronken in de eigen showroom. Door een liefhebber, een goede relatie van Herr Böckenkamp, 18-jaar geleden aangekocht en sinds, niet op naam geregistreerd, garage gestald.  Het linker achterportier met een klein gedeelte van de wielrand, het rechter voorscherm werden na vermoedelijke parkeerbeschadigingen ooit hersteld en gespoten. Het overige, originele fabriekslakwerk, toont nauwelijks gebuikspooren of beschadigingen. Ook het interieur weerspiegelt de lage kilometerstand en bevindt zich in “tadeloze” conditie. Zichtbaar vanaf nieuw getectyleerd, roestvrij, niet gerestaureerd.

  Wederom een bijzondere 70’er jaren Japanse klassieker in onze collectie. Qua design ook hier duidelijk gebaseerd op Amerikaanse zoals bij de juist verkochte Toyota Celica Liftback en Mazda 121 Landau Coupé.

   

  Onze classics zijn steeds te bezichtigen in onze showroom na afspraak. Klik hier voor onze contactgegevens.

  Auto Ruyl Elsloo - Stationstraat 85 - 6181 AE Elsloo - Tel. 046/4371766 - Fax 046/4375899 - E-mail info@autoruyl.nl

  A SiteOrigin Theme