• Citroen DS 21 Pallas Hydraulique - May 1967

  Brand

  Citroen

  Type

  DS 21 Pallas Hydraulique

  Motor

  4cyl 2175cc, 80kw/109hp gasoline, halfautomaat 4 speed

  Mileage

  101.628 km

  Year

  May 1967

  Colour

  exterior AC 108 Gris Palladium with black roof, interior Blue fabric

  Price

  SOLD

  Print Print view

  Accessories and comments

  Een werkelijk sublieme, nooit gerestaureerde Citroen DS21 Pallas, tot 1986 in het bezit van de eerste Franse eigenaar, 1988 in Nederland geïmporteerd. Fantastisch chique kleurencombinatie, ongelofelijke staat van het geweldig onderhouden origineel stoffen interieur, onbeschadigd dasboard, door matten beschermde tapijten zonder verkleuringen. Enkel de hemelbekleding werd ooit vervangen.

  Bij aankomst in Nederland werd de matte metallic lak enkel aan de buitenkant professioneel vervangen, bevindt zich na haast 30 jaar nog in een geweldig staat. Alle binnenkanten van deuren, kofferklep en motorkap bevinden zich in de eerste lak, een perfecte indicatie inzake originaliteit. Meermaals zorgvuldig getectyleerd, een factuur en garantiedocument uit 1995 getuigen nog van een laatste Dinitrol behandeling. Des al niet te min zijn alle typische kenmerken behouden en zichtbaar gebleven, ongeschonden roestvrij chassis. Technisch door de jaren heen zeer zorgzaam en zonder kosten in het oog te houden door DS-specialisten onderhouden.

  Een ordner vol met onderhoudsfacturen, een overzicht van de vorige eigenaren door de laatste eigenaar gerechercheerd alsook de originele boekjes zijn aanwezig.  In het boek De originele DS van Jan de Lange en John Reynolds staat de wagen op verschillende pagina’s afgebeeld.

  Our classics can always be seen in our showroom by appointment. Click here for our contact details.

  Auto Ruyl Elsloo - Stationstraat 85 - 6181 AE Elsloo - Tel. 046/4371766 - Fax 046/4375899 - E-mail info@autoruyl.nl

  A SiteOrigin Theme