• Mini 850 De Luxe - Juni 1976

  Marke

  Mini

  Typ

  850 De Luxe

  Motor

  4zyl 848cc, 25kw/34PS Benzin 4-Gang-Handschaltgetriebe

  Tachostand

  1.469 km

  Baujahr

  Juni 1976

  Farbe

  Exterieur Tahiti Blue, Interieur Kunst Leder Blau

  Preis

  VERKAUFT

  Print Druckversion

  Zubehör und Beschreibung

  Een onvergelijkbaar exemplaar, deze haast nieuwe Mini met een geweldige, volledige gedocumenteerde historie. Waarom een nieuwe auto kopen om hem vervolgens niet te gebruiken? De in 1976 in Parijs woonachtige madame Cailloux kocht de Mini dank ook niet maar had het winnend lot voor de hoofdprijs van de Belgisch loterij van het Nationaal verbond der verminkte en invalide militairen van de oorlog in handen.  De trekking viel op 21 April 1976 en in Juli was het dan zover, de Mini werd met het Belgische exportkentekennummer 08945 opgehaald. De aanwezige, originele foto met op de achterkant de vermelde tekst “la petite Mini et Loulou” toont de troste nieuwe eigenaresse op weg van Brussel naar Parijs. Documenten van het winnend lotnummer, de toewijzing aan madame Cailloux, de statuten van de loterij, de aankoopfactuur, douaneformaliteiten, Franse carte gris alsook alle bij de auto behorende boekjes zijn aanwezig.

  Ondanks dat de Mini van een Franse carte gris voorzien werd, zou deze door Madame Cailloux niet meer gebruikt worden, nummerplaten werden zelfs nooit gemonteerd. Onlangs werden wij in de gelegenheid gesteld om de auto van een Belgische verzamelaar, welke de Mini technisch volledig door een Mini specialist voor gebruik liet klaar maken, aan te kopen. Een wederom unieke vondst.

  Wir würde uns freuen, Sie in unseren Ausstellungsraum nach Terminabsprache, begrüßen zu dürfen. Klicken Sie hier für unsere Kontaktinformationen.

  Auto Ruyl Elsloo - Stationstraat 85 - 6181 AE Elsloo - Tel. 046/4371766 - Fax 046/4375899 - E-mail info@autoruyl.nl

  A SiteOrigin Theme