• Volkswagen 1200 “Ovali” - Juli 1957

  Marke

  Volkswagen

  Typ

  1200 “Ovali”

  Motor

  4zyl 1184cc, 22kw/34PS Benzin 4-Gang-Handschaltgetriebe

  Tachostand

  11.025 km

  Baujahr

  Juli 1957

  Farbe

  Exterieur L331 Horizontblau, Interieur 52 Pünktchen Blau

  Preis

  VERKAUFT

  Print Druckversion

  Zubehör und Beschreibung

  Een perfect bewaard gebleven Volkswagen Typ 1 1200 welke nieuw geleverd werd in Zweden aan de in Avesta woonachtige meneer Gösta Faljeij. Volgens het chassisnummer wellicht een van de allereerste geleverd in Horizontblau. Op beide voorschermen en een kleine spot repair onder de achterbumper na in de fabriekslak met prachtig doch minimaal patina. Bodem en chassis hebben we juist van de voor de Zweedse markt zeer rijkelijk aangebrachte anti-roest protectie laten verwijderen. Het resultaat is werkelijk verbluffend zoals u uitvoerig in onze fotogalerij kunt zijn. Nu met een transparante coating tegen roest beschermd. Zelfs de accubak is volledig roestvrij en onaangetast.

  De voorstoelen werden in opdracht van de voorlaatste, Duitse eigenaar met het correct stof nieuw gestoffeerd. Het originele stof is nog aanwezig. Veder zijn de tapijten en rubberen vloermatten de achterbank en hemelbekleding nog volledig origineel. Niet bekend is wanneer de 30pk motor door een 10-tal jaren jongere 34Pk motor vervangen werd. De map met de boekjes, het eerste verzekeringsbewijs uit 1956 alsook enkele facturen en keuringsbewijzen zijn aanwezig. De 5-cijferige teller staat op 11.025km, zal echter zeker en vast klokje een keer rond zijn geweest. De tas met gereedschap is aanwezig, de originele voorruit nog altijd gemonteerd.

  Een niet gerestaureerd, zeer authentiek exemplaar welke bespaard is gebleven van carrosserie werkzaamheden. Uniek.

  Wir würde uns freuen, Sie in unseren Ausstellungsraum nach Terminabsprache, begrüßen zu dürfen. Klicken Sie hier für unsere Kontaktinformationen.

  Auto Ruyl Elsloo - Stationstraat 85 - 6181 AE Elsloo - Tel. 046/4371766 - Fax 046/4375899 - E-mail info@autoruyl.nl

  A SiteOrigin Theme